Over ons

Welkom > Over ons > Ronja > Ronja's dagboek > 9 maanden > 40 weken oud
Welkom





Ronja's dagboek - 40 weken oud (week 32 bij ons)

 

Vorige week | Overzicht dagboek | Volgende week

 

Naar boven Naar beneden Vrijdag 8 februari 2008

Training

Op weg naar de trainingsplek oefenen we gewoontegetrouw het show-lopen.

Op de trainingsplek start ik met de snelle zit. Ronja mist er een paar en is niet veel meer dan redelijk gretig. Het is dus nog allesbehalve automatisch. Zaak om dit te onderhouden dus.

Het volgen gaat redelijk. Ronja is wat afgeleid. Maar ik werk rustig door aan grote rechterbochten, waarbij ze wat achter lijkt te blijven. Nu moet ze in de buitenbocht ook versnellen, zou dat het probleem zijn? Doordat ik klik zodra ze in de juiste positie is, vindt ze het binnen dekortste keren weer helemaal gaaf.

Met de twist ben ik bezig met het afbouwen van het gebaar. Ik neem even voor lief dat de kwaliteit van de oefening daardoor minder is. Ik vind nu het uit zichzelf reageren op het commando even belangrijker. Misschien krijg ik hier later wel spijt van. Aan het einde van de training kan ik mijn handen in mijn zij houden en achter mijn hoofd. Maar ik moet nog wel naar Ronja toe leunen.

Het achteruit tussen de betonnen paaltjes door gaat goed. Ik begin bijna recht voor Ronja, zodat ze hooguit twee of drie stapjes hoeft te zetten. Per keer schuifel ik zo'n 5 tot 10 cm naar achteren. Dit gaat prima tot bijna 2 meter. Dan draait Ronja zich ineens om en wil ze vooruit tussen de paaltjes door gaan. Heel slim bedacht natuurlijk, alleen werkt het niet. Dus beginnen we weer opnieuw, maar als we op ongeveer dezelfde afstand uitkomen, gebeurt weer hetzelfde. Ik sluit af met een aantal geslaagde pogingen over een kortere afstand.

Wandeling

Tijdens de wandeling komen we Shayna (niet Sienna) de Labrador tegen, en het Amstaff-bulldozertje. Shayna is veel meer in haar bal geïnteresseerd dan in Ronja, terwijl het bulldozertje Ronja toch iets te lomp is. Ronja besluit dan ook al vrij snel dat met mij meelopen toch ook wel leuk is. Een eind verderop in de wandeling komen we Doortje de Golden tegen. Het is weer heftig feest, waarbij ze door de onderbegroeiing tussen de bomen achter elkaar aan slalommen, over en onder takken doorvliegend over de rulle grond. Zou Ronja daarmee wat rustiger zijn straks?

Kari en Joschka dierenarts

Aan het eind van de middag moeten we met Kari en Joschka naar de dierenarts voor entingen. Kari is ten opzichte van een jaar geleden ongeveer een kilo afgevallen. Niet dat hij toen dik was. Maar hij is nu droger gespierd en ziet er meer afgetraind uit ten opzichte van een jaar geleden. Volgens mij ligt dit aan het versvleesdieet waar de honden op zitten.

Joschka was eind vorig jaar een beetje pafferig. Ook hij is een paar kilo afgevallen. Bij hem tast de ouderdom helaas zijn spiermassa aan. Daar kan ook versvlees niets aan veranderen. Wel vallen nog altijd mensen achterover als ze horen dat hij 13 jaar is. Ook volgens de dierenarts is hij er erg goed aan toe. Wel een lichte hartruis, maar nog weinig staar en ook voor de rest behoorlijk gezond.

 

Vr | Za | Zo | Ma | Di | Wo | Do

Naar boven Naar beneden Zaterdag 9 februari 2008

Fijn winkelhondje

's Ochtends moeten we nog wat boodschapjes in het dorp doen, waaronder ook bij de dierenzaak. We besluiten Ronja maar weer eens mee te nemen. In de winkels is Ronja heerlijk kalm. Soms gaat ze zelfs uit zichzelf zitten. Of ik kan haar vragen om te gaan liggen en blijven. En dat lukt. Fijn hondje.

Autotuig

Bij de dierenzaak ben ik onder meer op zoek naar een autotuig. Nu zit ze in een tuig met een borstband die horizontaal over haar borst loopt. Een heel stuk veiliger dan een halsbank. Maar het risico dat er druk op haar keel komt te staan, is me nog te groot. Een autotuig heeft een brede band die vanaf de borst tussen de voorpoten door loopt. Dit is de plek waar het gewicht van de hond wordt opgevangen als er een ongeluk is. Voor mijn gevoel is dit een stuk veiliger. Het moet bij mijn gevoel en de commercie blijven. Voor zover ik weet, zijn er nog nooit crash tests met honden in tuig uitgevoerd.

Show-lopen op trainingsplek

Met de middagtraining werk ik deze keer bewust aan de show-training op onze trainingsplek, waar ik normaal gesproken het volgen oefen. Ik begin bij 0, klikken voor kort naar voren kijken als ik met mijn arm een koekjes-gooi-gebaar maak. Dit kan ik snel opwerken tot het normale niveau en er een commando op plakken. Erg netjes.

Staan

Dan werk ik aan het staan,met als criteria nog steeds de achterpoten verder naar achteren en voorpoten naast elkaar. Op het laatst vraag ik ook om het vol te houden.

Snelle zit

De snelle zit laat ik weer even de revue passeren. Ik hoef minder niet-kliks te geven dan gisteren, dus het lijkt vooruit te gaan.

Volgen

Bij het volgen blijft Ronja een beetje achter. Dus het lag gisteren inderdaad niet aan de rechterbocht. Ze is zoekende naar de juiste positie. Ik besluit te klikken zodra ze me ingehaald heeft en de juiste positie inneemt. Na de klik gooi ik het brokje weg, zodat ze me echt moet inhalen. Ze vindt dit in ieder geval wel erg leuk om te doen.

Achteruit

Als laatste werken we nog even aan de achteruit. Ik kom nu tot 2 meter. Deze keer raakt ze op dat moment afgeleid. Ik start daarom opnieuw. Ronja heeft weer belangstelling. Als ze weer op 2 meter zit, vind ik het mooi geweest met de training. We gaan wandelen.

Teckel-reu

In de Balijk komen we alleen een jonge Teckel-reu tegen. Hij is kleiner dan Ronja, maar haar ervaringen met Teckel-dames benadert ze hem voorzichtig. Hij vindt haar wel leuk, maar loopt ook snel weer door achter de baas aan. Als we hem later weer tegenkomen, probeert Ronja hem te verleiden tot een renspelletje. Als hij er niet op in gaat, is ze lichtelijk verbijsterd.

Borstelen

Voor de tweede keer in een paar weken besluit ik Ronja te borstelen, want ik heb de indruk dat ze in de rui begint te komen. Dat is gelijk ook een mooie oefening voor het staan en betasten, want ik wil dat ze blijft staan. Een beetje vooroefenen voor de Jongehondendag, en een borstelbeurt voor die tijd kan natuurlijk ook geen kwaad.

Loopsheid nadert?

Afgelopen week had ik de indruk dat Kari extra aandacht had voor Ronja. Hij was erg ge”interesseerd en had steeds de neiging om op haar te rijden. En Ronja was erg aan het koketteren. Als hij aan haar achterste snuffelde, sprong ze weg. Maar als hij even geen belangstelling had, zwaaide ze wel met haar heupen tegen hem aan.

Ik vermoedde toen al en nu helemaal dat Kari's belangstelling meer te maken heeft met het aantal loopse teven in de buurt dan met Ronja's geur. Van mij mag ze er ook nog wel even mee wachten.

Vr | Za | Zo | Ma | Di | Wo | Do


Naar boven Naar beneden Zondag 10 februari 2008

Normaal uitlaatrondje

De Spetsen geef ik vanochtend een normaal rondje in plaats van een uitgebreid wandeling. We moeten met Ronja op tijd op de club zijn. Het is wel genieten dat het om 7.30 uur alweer licht begint te worden.

Jongehondendag

Na het ontbijt graai ik de laatste spullen samen en doe ik Ronja haar tuigje aan. Paul pakt zijn cameratas. Wij gaan naar de club voor de Jongehondendag. Een mooie relaxte manier voor Ronja om met het showen kennis te maken, zo op de eigen club en met een beperkt aantal honden.

Inschrijvingen

Er zijn 37 jonge honden ingeschreven. Niet alleen uit de directe omgeving van Delft, er zijn ook inschrijvingen uit Katwijk, Boskoop, Nieuwolde, Soest, en Kudelstaart. De honden zijn verdeeld in 4 klassen naar leeftijd.

Goeie sfeer en organisatie

Er zijn twee ringen, zodat twee klassen tegelijk en op het gemak gekeurd kunnen worden. Er wordt bij het keuren rekening gehouden dat het om jonge honden gaat. De sfeer is lekker ontspannen, terwijl de handlers toch ieder hun best doen om hun hond zo goed mogelijk voor te brengen. De keurmeesters complimenteren iedereen aan het einde van de dag dan ook over de handling en de karakters van de honden: er is de hele dag hooguit één keer gegrauwd.

De organisatie is nauwelijks merkbaar, een teken dat alles soepeltjes verloopt en dus van tevoren goed uitgedacht is.

Plekje uitzoeken

Als we aankomen, installeren we ons op een plekje naast de ring, maar met onze rug tegen de muur en een tafel ernaast. Daar leg ik Ronja's kleedje neer. Aan de ringkant, die is afgezet met stoelen, zet ik onze twee tassen neer. Zo heeft Ronja een wat beschut hoekje waar ze een beetje tot rust kan komen in de betrekkelijk drukke omgeving.

Borstelen

Dat gaat zo goed, dat ze op een gegeven moment op haar zij gaat liggen. Ik zie dat ze wat modder in haar lies heeft. Hmmm, misschien moet ik toch ergens een borstel scoren, want die ben ik vandaag vergeten. Gelukkig wil een clubgenote mij haar borstel wel lenen. (In ieder geval een item om toe te voegen aan mijn wedstrijd-lijstje.)

Voorbereiden

In de loop van de ochtend, voordat e aan de beurt zijn, laat ik Ronja uitgebreid uit. Niets zo vervelend als hoge nood hebben als je moet presteren. Ik zorg dat ik lekkers op zak heb, en voor de zekerheid ook een speeltje. Showlijntje om, en we zijn klaar voor de ring.

In de ring

In de ring doet Ronja hard haar best. Het staan houdt ze nog niet zo lang vol, 10 tot 15 seconden achter elkaar als ik geluk heb. Maar ze laat zich goed in stand zetten. Ze kan het nog niet zelf, ik laat haar haar kin in mijn hand drukken, waarna ik haar voorzichtig naar voren kan leiden. Op ‘stapje' zet ze een klein stapje bij. Zonder ‘kin' is dat een reuzenstap. ‘Achteruit' doet ze inmiddels ook netjes op commando, zodat ik haar als nodig wat naar achteren kan verplaatsen om ruimte te creëren voor de voorwaartse schuifel om haar in staan te brengen. De keurmeester komt langs en vraagt haar aandacht - wat voorzichtiger dan tijdens de ringtraining, zodat Ronja blijft staan. Op die manier kan ze haar expressie bekijken.

Keuring

Als het onze beurt is, moet Ronja eerst op tafel. Daar wordt gekeken naar haar gebit, de vorm van haar hoofd, en haar bouw: borst, schouders, lendenpartij. Hoe stevig zit het allemaal in elkaar? Vervolgens vraagt ze ons om op en neer te lopen. Voor driehoekjes is weinig plaats in de ring, zodat ze Ronja niet direct van opzij kan bekijken. Dus mogen we nog een keer op en neer, waarbij ik Ronja op de heenweg rechts moet nemen om de keurmeester goed zicht op haar te geven. Daarna mag ik Ronja nog een tijdje latenstaan voor de schrijftafel, zodat de keurmeester haar goed van opzij kan bekijken terwijl ze haar bevindingen dicteert aan de schrijver.

Andere keurmeester

Later op de ochtend komen we nog een keer aan de beurt bij de andere keurmeester. Deze maakt geen rapportje op, maar bekijkt Ronja verder ook weer goed. Prima, allemaal goed voor haar ervaringen. Bij het lopen heeft Ronja deze keer alleen het gevoel dat er bij haar rug of achterpoot iets kriebelt of dubbel zit. Al lopende wil ze er eigenlijk in bijten. Ik moedig haar zo goed mogelijk aan om mee te komen, en voor het grootste deel doet ze dat ook.

Even rust

Aansluitend is het middagpauze. Tijd om even rustig te zitten. Ronja gedraagt zich eigenlijk zoals ze in een restaurant doet. Een beetje rondpotteren, om dan te gaan liggen. Prima. Als we klaar zijn met eten, laat ik Ronja weer even lopen. Dan is het alweer tijd om terug te gaan voor het middaggedeelte: de klassekeuringen.

Klassekeuringen

De honden worden per leeftijdsgroep opgeroepen. In de eerste klasse, de jongste puppy's, wordt een Border Collie als winnaar gekozen. In de volgende klasse een Lagotto Romagnolo. De klasse daarna levert voor de eindkeuring een Portugese Waterhond op.

Ronja's klasse

Dan is onze klasse aan de beurt. Ik vraag Ronja om overeind te komen. Ze heeft al zeker een kwartier op haar kleedje gelegen en lag daarvoor ook al op diverse andere plekken in ons hoekje. Een tikje sloompjes loopt ze met me mee. Op weg naar de ring praat ik levendig met haar en tegen de tijd dat we in de rij staan, kijkt ze aan alsof ze helemaal klaar is voor actie. Wat een knap grietje weer!

Om de beurt moeten we de honden even kort voor de keurmeesters laten staan, de (inmiddels veel langere) ring recht op en neer lopen, waarna de keurmeesters nog even naar de expressie van de honden kijken. Vervolgens wordt... Ronja gekozen tot winaar van deze klasse! Ik ben eerlijk gezegd totaal verbijsterd, er zitten veel ervarener honden in de klasse.

Eindkeuring

Ik ga de ring uit terwijl de organisatie de keurmeesters, schrijvers en ringmeesters even geheel terecht in het zonnetje zet. Dan mogen we met vier handlers en honden weer terug de ring in voor de eindkeuring. We zetten de honden op een rijtje in stand. Dan moeten we allemaal tegelijk een rondje lopen. Ik moet flinke stappen zetten om Ronja bij te houden, wat knap is met die korte pootjes van haar. Dan komt de uitslag.

Op de vierde plaats wordt de Lagotto Romagnolo gekozen. Op de derde plaats de jonge Border Collie. Vervolgens geven de keurmeesters aan dat het erg moeilijk is een keuze te maken uit zoveel verschillende honden en dan vooral op deze leeftijd, waarin ze zich zo enorm ontwikkelen. Als winnaar hebben ze de hond gekozen die het meeste ‘af' is en die loopt op een manier alsof ze de hele dag door verder zou kunnen lopen. Op de tweede plaats eindigt de Spaanse Waterhond en op de eerste... Ronja!

Totaal verbijsterd

Ik kan alleen maar verbijsterd grijnzen. En een handvol lekkers in Ronja's bekkie proppen. En nog meer grijnzen. De eigenaar van de Spaanse Waterhond feliciteert mij – en ik haar terug. Hopelijk is dat niet al te vreemd, maar ik vond het al geweldig om in de eindkeuring te staan. Vervolgens feliciteren een heleboel andere mensen mij en vertellen me dat het volledig verdiend is en dat Ronja gewoon goed stond en vooral zo geweldig mooi liep. Wat ben ik ongelooflijk trots op mijn meiske!

Als ik haar keurverslag lees, word ik alleen maar blijer.

Keurverslag

9 maanden, laat veel ras type zien, door de juist verhoudingen, mooi wigvormig vrouwelijk hoofd met krachtige voorsnuit, prima oog, oor en gebit. Zeer pientere uitdrukking.
Fraaie hoekingen voor en achter, uitmuntende voorborst, juiste ribwelving en al sterke lendenpartij. Staat op sterke benen en voeten.
Laat een moeiteloos gangwerk zien.

Beste van de klas
Beste van de show

Vr | Za | Zo | Ma | Di | Wo | Do


Naar boven Naar beneden Maandag 11 februari 2008

Middagtraining

Deze keer sla ik de showtraining eens over. Gisteren heeft ze daarvan een enorme dosis gehad, het is even mooi geweest.

Naast – puur op commando

Wel werk ik aan de ‘naast', nu nog rechtsom om me heen lopen. Bij deze oefening maak ik een bepaalde beweging met mijn schouders. Zodra ik de beweging achterwege laat, probeert Ronja de twist, de andere oefening waarvoor ik momenteel bezig ben om die puur op commando te krijgen. Ik kan me Ronja's verwarring goed voorstellen. Ik merk al hoe moeilijk het voor mezelf is om Ronja niet toch te helpen met die beweging. Een aantal keer merk ik dat ik die beweging toch weer maak. Maar binnen zo'n 15 tot 20 kliks doet ze de ‘naast' terwijl ik mijn armen voor mijn borst gekruist hou, mijn handen in mijn zij heb, mijn armen horizontaal gestrekt opzij hou en recht omhoog (waarbij ik ook in deze houdingen onbewust soms toch die schouderbeweging maak, zucht). Maar op het laatst doet Ronja een aantal keer achter elkaar consequent de naast-oefening terwijl ik aan mezelf niet merk dat ik de schouderbeweging maak. Mooi!

Volgen links

Bij het volgen links blijft Ronja achter. Ik vermoed dat dit komt door het oefenen van de zit-tijdens-volg, zelfs al heb ik die eigenlijk maar één of twee sessies echt intensief gedaan. Ik moet bij het oefenen uitkijken dat ik Ronja niet aanmoedig om naast me tekomen lopen. Anders loop ik de kans dat het aanmoedigen versterkend is voor haar achterblijven, waardoor dat juist sterker wordt. Dus ga ik weer terug naar klikken voor in positie naast me staan, 1 stapje meelopen, 2 stapjes meelopen, enz. Daarnaast gebruik ik voor het belonen ook weer eens de methode die ik voor Kari altijd heb gebruikt: voer in de rechterhand, na de klik op neushoogte van Ronja tegen mijn linker broeknaad aan, waarna ik met een pirouette rechtsom draai. Zo moet Ronja kort om me heen draaiend versnellen om bij het voer te komen. Dit wissel ik af door het lekkers vooruit te gooien – maar volgens mij doe ik dat meestal al...

Plat

Vanavond staat de oefening ‘plat' op het programma. Ik vraag Ronja eerst te gaan liggen. Als ik daarna het commando plat geef, zakt ze door naar haar zij, maar kijkt me nog even twijfelend aan. Ik herhaal het commando, en nu gaat ze ook met haar hoofd op de grond liggen. De tweede keer gaat ze direct helemaal plat.

Wandeling Balij

Tijdens de wandeling in de Balij verberg ik weer een speeltje. Deze keer kan ze het niet vinden. Het is ineens prachtig weer, geen of nauwelijks wind en ook vrij warm. Zou de geur boven haar neushoogte opgestegen zijn voor ze langs het speeltje loopt? Ik ga op een paar meter staan van waar ik het verstopt heb om haar zo meer kans te geven om het te vinden. Op het laatst stiefelt ze er recht overheen, zonder ook maar enig teken te geven dat ze het ruikt. Pas als ze dat weer doet, vindt ze het speeltje.

Aan honden komen we alleen een dominante Toller-reu tegen. Ronja heeft weinig behoefte om in zijn buurt te blijven hangen. Voor de rest loopt ze bijna de hele weg vlak naast of achter me. Ieder keer als ik omlaag kijk, zie ik dat attente koppie mij aankijken. Gelukkig betrap ik haar erop dat ze me pas aankijkt als ik omlaag kijk, anders ging ik me nog zorgen maken.

Wandeling Kari uitgesteld

Als ik met Kari de deur uitstap voor zijn rondje, ziet hij bezoek voor de buren een paar deuren verderop aankomen. En meent te moeten blaffen. Ik draai me abrupt om en loop weer terug naar binnen. Ik doe zijn halsband en riem af, doe Joschka's tuig en riem om en ga met hem wandelen. Ik moet zeggen, de totaal verbijsterde uitdrukking op Kari's snoet is een foto waard.

Als ik na Joschka's rondje met Kari ga wandelen, blaft hij deze keer niet naar de buren en hun bezoek, die inmiddels in de voortuin zit te genieten van het werkelijk prachtige weer. Knap hondje!

Kari anti-pieptraining

De laatste tijd piept Kari veel, ook in de training. Dit is vaak zo als er loopse teven in de omgeving zijn. Ik ben er wel eens vaker mijn geduld door verloren. Ik heb het ook wel eens met correcties proberen te verhelpen. Maar Kari heeft nooit het verband tussen mijn correctie en het piepen begrepen. Het piepen werd alleen maar erger, volgens mij omdat Kari er onzekerder van werd. Aangezien ik er ook nu helemaal gek van word, besluit ik er toch wat aan te doen.

Ik vraag Kari een standaardhouding, iets heel makkelijks dus: recht voor me staan, ‘midden'. Zodra hij stil is, klik en ik gooi zijn bal. Na een paar herhalingen is Kari helemaal stil. Mooi. Nu vraag ik hem 1 stapje dwars. Stilte? Balletje. Geen stilte, dan gaan we weer even een stapje terug. En ik kijk of ik wel mijn beweging in kan zetten om hem de dwars tevragen. Dat kan? Klik en balletje. De volgende keer kan Kari ook zelf een stapje dwars zetten in stilte. Klik en balletje. Daarna bouwen we dat uit tot meerdere stappen zijwaarts. En kan ik hem aansluitend om een draai vragen. En dan na de draai nog een stukje dwars.

Verder uitbreiden

Een andere oefening waarbij hij behoorlijk kan piepen, is ‘away'. Hierbij staat hij recht voor me, maar dan met zijn kont naar mij toe en zijn neus van me af. Ik vraag deze oefening van Kari. Hij doet hem gelijk geluidloos. Klik, balletje, en tijd om de Balij in te duiken.

Als we aan het einde van de wandeling weer bij het veldje terugkomen, vraag ik weer de ‘away'. Stilte. Ik breid de tijd uit. En kan Kari vragen om aansluitend nog dwars te gaan in diezelfde positie. Allemaal helemaal in stilte. Helemaal super! Nu moet ik dit zelf doorzetten, met deze eisen. Zodat Kari permanent in stilte werkt. Dat zelf volhouden, dat is het allermoeilijkste van allemaal.

Poortje +

's Avonds heb ik weer cursus met Ronja. We beginnen weer met het poortje, maar deze keer staat er daarna een soort overloopje waar de hond overheen moet, gevolg door de ring, waar de hond in moet zitten.

Plat

Zoals de instructeur vorige weer aankondigde, vraagt ze ook naar de plat. Ronja doet hem als enige volledig op commando, ik hoef nu niet eens meer te hurken. En krijgt gelijk het etiket ‘circushondje' opgeplakt. Nou ja!!! Ik zal het maar als een compliment opvatten.

Vaker belonen

Deze week hou ik Ronja's aandacht wat meer vast door haar geregeld tussendoor te belonen. En ik geef haar tegelijk ook bewust het ‘snuffelen'-commando als ze van mij even haar gang mag gaan met de konijnenkeutels.

Om elkaar heen

We doen deze les de nodige oefeningen met om elkaar heen lopen. Daarbij ook de slalom, waarbij we het ene moment stevig doorlopen in normaal wandeltempo, het volgende moment nog net niet stilstaan, om ten slotte te gaan rennen of huppelen. Ronja gedraag zicht keurig, blijft ook bij de langzame pas gewoon doorstappen, en rent netjes met me mee als ik ga huppelen. Heel knap voor dit toch wel fanatieke heelertje!

Speeltje negeren

Dan vraagt de instructeur ons na het spelen om het speeltje voor de neus van de hond op de grond te leggen, waarbij we net daarvoor het commando hebben gegeven om aan te geven dat de hond er niet aan mag komen. Ronja laat het speeltje op ‘negeren' moeiteloos liggen. Bij sommige anderen moet het speeltje toch wel afgeschremd worden met de hand.

Konijnenkeutels als beloning

Ik het vanavond zoveel tussendoor beloond, dat op het laatst mijn worst bijna op is. Ik beloon Ronja steeds vaker met ‘snuffelen'. En dat werkt heel aardig!

Vr | Za | Zo | Ma | Di | Wo | Do


Naar boven Naar beneden Dinsdag 12 februari 2008

Ronja moe

's Morgens is Ronja nog duidelijk erg moe. Jongehondendag en een lesavond zijn bij elkaar blijkbaar toch wat zwaar. Ze loopt een beetje achter tijdens het ochtendrondje. En volgens Paul zijn haar bewegingen niet zo vloeiend als anders. Ik vind haar vooral een beetje loom. Hoe dan ook besluiten we maar dat ze vanavond de ringtraining maar moet overslaan.

's Middags sla ik ook haar trainingssessie over. Tijdens de wandeling loopt ze voor een groot deel achter me. Maar dat doet ze wel vaker. Als ik naar haar kijk, kijkt ze mij direct aan met haar donkere kijkers... Ja, erg mooie ogen, dame. We komen geen honden tegen, en dat vind ik wel zo goed voor haar.

Vr | Za | Zo | Ma | Di | Wo | Do

Naar boven Naar beneden Woensdag 13 en donderdag 14 februari 2008

Geen berichten.

 

Het vorige deel van Ronja's dagboek gaat over haar leventje in haar 39e levensweek.
En nu verder met haar 41e week.

Foto's van Ronja en de anderen tijdens onze activiteiten
in DoghouseRock Foto's



Overzicht Ronja's dagboek
0-1 maanden




2 maanden
3 maanden
4 maanden
5 maanden
6 maanden
7 maanden
8 maanden
9 maanden
10 maanden
11 maanden
12 maanden
(V) = video     *** = Geen bericht

 



Naar boven

Copyright © 2002-2013, Sandra Hurkmans.
Niets op deze pagina mag op enige wijze worden overgenomen of vermenigvuldigd zonder toestemming van de auteur.
Printen voor eigen gebruik is wèl toegestaan. En een link naar onze website stellen wij natuurlijk op prijs!