Over ons

Welkom > Over ons > Ronja > Ronja's dagboek > 10 maanden > 47 weken oud
Welkom

Ronja's dagboek - 47 weken oud (week 39 bij ons)

 

Vorige week | Overzicht dagboek | Volgende week

 

Naar boven Naar beneden Vrijdag 28 maart 2008

Over zeer voetje en geweldig aanpassingsvermogen

From: Bonnie Benneker
To: Sandra Hurkmans
Sent: Friday, 28 March, 2008
Subject: Re: loopse Ronja

Hoi Sandra,

Er was een paar dagen lang niet veel bijzonders te vertellen, vandaar de radiostilte vanuit Markelo.

Alles ging hier prima totdat me gisteravond ineens opviel dat Ronja haar rechter achterpootje ontzag. Inspectie leverde de droevige constatering op de ze nu last heeft van dat pootje. De voorpootjes zien er verder goed uit en ze loopt er weer gewoon op, dus dit is erg vervelend. Voor Ronja zelf in de eerste plaats, het doet gewoon pijn. Maar ook voor jullie, en voor mij, omdat de lange wandelingen met Bamske, Åsa en Ronja nu noodzakelijkerwijs ingekort moeten worden. En ze genoten zo met z'n drietjes!

Ik denk niet dat dit nu is gekomen door de wandelingen, ik heb heel sterk het vermoeden dat het van binnenuit komt.
Ze krijgt nu iedere dag een kopje brandnetelthee en ik heb ook een reuzentube groene leem besteld en gekregen. Dat smeer ik er ook maar op. Ik hoop dat dit gaat helpen.

Ronja is nu wel echt heel erg loops, likt zichzelf voortdurend (en houdt zich daarmee ook meteen goed schoon).

We zullen haar zeker missen als ze weer met jullie meegaat! Ze past zich zo goed aan en kijkt het gewenste gedrag af van de andere honden.
Zo moet Bamske van mijn altijd bij de kapstok gaan zitten als ik mijn jas aantrek om te gaan wandelen (anders gaat ze teveel jodelen). Ronja heeft dit gedrag nu uit zichzelf overgenomen en zit trouw naast Bamske en kijkt me aan met een blik van "goed genoeg voor een beloning?" Ze kan het aardig lang volhouden.

Verder kan ik alleen nog melden dat ze ons de oren van de kop vreet, ik denk dat ze bij jou veel tussendoortjes scoorde met trainen, want ik ben haar al meer dan de 250 gram gaan voeren.
Op het ogenblik ligt ze heerlijk uitgeteld in haar bench te slapen, de hele dag bezig zijn met je moeder en oma is blijkbaar wel vermoeiend want ze is verder heel rusitg in huis.

Nou dat was het zo'n beetje,

Groetjes,
Bonnie


Huismiddeltjes en gedrag afkijken

From: Sandra Hurkmans
To: Bonnie Benneker
Sent: Friday, 28 March, 2008
Subject: Re: loopse Ronja

Hoi Bonnie,

> Alles ging hier prima totdat me gisteravond ineens opviel dat Ronja haar rechter achterpootje ontzag. Inspectie leverde de droevige constatering op de ze nu last heeft van dat pootje.

Het zit de kleine kriel ook niet mee. En jou ook niet op deze manier! Ja, je wandelmogelijkheden met haar zijn dan wat beperkt.

Doordat ik niet met Ronja de Balij (en andere losloopgebieden) in durfde ivm haar pootjes, had ze de laatste tijd minder beweging gehad. Vanaf de foto's die je op haar pagina op jouw site hebt toegevoegd, had Paul sterk de indruk dat ze weer wat breder was geworden. Ik vermoed zelf door het vele rennen en stoeien. Met Kari heeft ze lang niet zoveel te rennen. En buiten de Balij kan ik haar ook niet lekker met andere honden laten rennen.

> Ze krijgt nu iedere dag een kopje brandnetelthee en ik heb ook een reuzentube groene leem besteld en gekregen.

Het is wel erg balen dat het van binnenuit komt. Ik zal ook maar groene leem bestellen voor als ze terugkomt. Waar heb jij dat besteld?

Ik zie dat het ook kan helpen bij diarrhee. Misschien ook eens iets om met Joschka te proberen. Sinds hij vorig jaar een heftige darmontsteking heeft gehad, komt dit met tussenpozen terug. Gelukkig tot nu toe nooit meer zo erg, en tot nu toe met steeds langere tussenpozen, maar als het helpt is dat natuurlijk prachtig.

Nog een grappig huismiddeltje dat ik tegenkwam:

Zeer waardevolle tip van een gerenommeerde herborist: Dit is een middeltje om altijd in huis te hebben. Het kan gebruikt worden als eerste hulpmiddel bij jeuk veroorzaakt door allergieën maar ook door schimmels, mijten...
Neem een fles donkere rode wijn, liefst een Bulgaarse cabernet. Neem daar één glas uit en vul de fles verder op met selderstelen en bladeren. Laat drie uur trekken.
Spoel met een washandje de jeukende plaatsen. Helpt voor mens en dier.
http://www.4everwolfhounds.com/allergie.htm

De bachbloesem Crab Apple is trouwens ook zuiverend... Arm beest, alle huismiddeltjes tegen  huidirritatie gaan de revue nog eens passeren zo!

> Ze past zich zo goed aan en kijkt het gewenste gedrag af van de andere honden.

Haha, prachtig!
Zo heb ik Kari aangeleerd om met zijn voorpoten op de onderste tree van de trap te gaan staan voor het omdoen en afdoen van de halsband en/of riem. Erg prettig, vooral als ik weer eens rugpijn heb. Toen ik dat had nadat Ronja kwam, bedacht ik dat ik haar dat ook wel aan kon leren. Ik wees op de tree en ze ging al staan, net als Kari. Ze hoefde niets te leren, ze begreep het zo ook wel!

> Verder kan ik alleen nog melden dat ze ons de oren van de kop vreet, ik denk dat ze bij jou veel tussendoortjes scoorde met trainen, want ik ben haar al meer dan de 250 gram gaan voeren.

Ik denk dat ze meer stoeit en rent dan bij ons - Kari en Joschka zijn geen kameraden voor heel intensief spel, en het klinkt alsof ze bij jullie nauwelijks anders doet. En ja, tijdens wandelingen in de buurt valt er bij mij ook wel wat te verdienen door netjes mee te lopen. En natuurlijk train ik nog zo'n 4 tot 5x in de week met haar, buiten de cursussen om.

> OP het ogenblik ligt ze heerlijk uitgeteld in haar bench te slapen, de hele dag bezig zijn met je moeder en oma is blijkbaar wel vermoeiend want ze is verder heel rustig in huis.

Gemengde berichten, maar ik ben erg blij dat ze zich zo goed aanpast en dat jullie plezier aan haar beleven. Ik heb weer genoten van je mail!

Groetjes,
Sandra

Vr | Za | Zo | Ma | Di | Wo | Do

Naar boven Naar beneden Zaterdag 29 maart 2008


Groene leem en bezoek aan hondenclub

From: Bonnie Benneker
To: Sandra Hurkmans
Sent: Saturday, 29 March, 2008
Subject: Re: loopse Ronja

Hoi Sandra,

De groene leem heb ik via internet besteld. Ik heb echter later nog verder gezocht en je kunt ook leempoeder kopen dat je kunt gebruiken voor zowel inwendig als uitwendig gebruik. Even googelen op groene leem + inwendig gebruik leverde een aantal sites op, o.a voor paarden, maar als je verder leest blijkt het ook te gebruiken voor honden (en ik geloof ook voor mensen). Een andere mogelijkheid is om Ronja een keer mee te nemen naar een homeopatishe dierenarts om een middel te vinden dat op haar is afgestemd.
Het is een lastig probleem dat het ondernemen van allerlei activiteiten ook danig in de war schopt.

Vanmorgen is ze meegeweest naar de hondenclub, ik had zelf training en daarna moest ik nog les geven. Na 1½ uur in de auto was ze heel blij om mee in de kantine te mogen. Ze heeft eventjes gespeeld met een Jack Russel en een Grote Munsterlander, maar uiteindelijk trokken de andere 2 steeds meer naar elkaar en stond ze aan de kant toe te kijken. Drie is blijkbaar toch meestal een te veel.

Daarna hebben ze allemaal nog even in het bos gerend en nu ligt ze op een oortje, helemaal uitgeteld, zodoende kan ik weer even mailen.
 
Groetjes, Bonnie


Andere leem en (on)rustig in-de-auto-wacht-gedrag

From: Sandra Hurkmans
To: Bonnie Bennrker
Sent: Saturday, March 29, 2008
Subject: Re: loopse Ronja

Hoi Bonnie,
 
We zijn vanmorgen op pad geweest bij een De Tuinen-drogist. Die had groene leem en Schindeles mineralenpoeder. Dit laatste heb ik vooral voor Joschka gekocht, in de hoop hem door zijn diarrhee heen te slepen. Maar voor inwendig gebruik is het straks misschien ook voor Ronja een idee.
Ik zag het op Barfplaats als een iets zachter alternatief (bij inwendige gebruik) voor groene leem.

> Een andere mogelijkheid is om Ronja een keer mee te nemen naar een homeopatishe dierenarts.

Als deze dingen niet helpen, lijkt me dat wel een idee. In ieder geval is dat voor mij liever dan corticosteroïden tenzij het echt niet anders kan.

> Vanmorgen is ze meegeweest naar de hondenclub,

In de auto zetten durf ik nooit zo goed, vooral 's zomers met warmte. Ons parkeerterrein is totaal onbeschut. Laatst merkte ik wel dat ze dat best aankan - in de auto zitten - al is het misschien anders wanneer ik dan met Kari ga trainen.
Als ik Kari in de auto achterliet, was die binnen de kortste keren helemaal beslagen van binnen en kwam er geregeld geluid uit. Op de club doe ik een doek voor zijn bench, dat werkt wel erg goed. Ooit ontdekt op een seminar. Ik vrees dat als ik Ronja daar in een bench stopt, dat hetzelfde resultaat oplevert als toen jij dat thuis overdag hebt geprobeerd.
Van de zomer ga ik haar wel samen met Kari meenemen naar mijn trainingsuurtje op de club. Maar dan hoeft ze niet in de auto of de bench te zitten, alleen langs de kant. Misschien neem ik wel de (stoffen) bench mee om te oefenen.

> helemaal uitgeteld, zodoende kan ik weer even mailen.

Dus als ze wakker is, krijg je daar de kans niet toe?

Groetjes,
Sandra


Weer een staaltje gedrag afkijken

From: Bonnie Benneker
To: Sandra Hurkmans
Sent: Saturday, 29 March, 2008
Subject: Re: loopse Ronja

Hoi Sandra,
 
Nou fijn dat het gelukt is iets te vinden, een middeltje voor inwendig gebruik heeft het voordeel dat het niet zo'n gesmeer wordt, dus ik ben benieuwd.
 
Voor wat betreft het in de auto blijven: ze zat er niet alleen in, maar samen met Bamske en Kjälla, dat scheelt zeker wel, want die zijn er aan gewend en blijven rustig zitten of liggen. Zo leren ze van elkaar en dat vind ik altijd reuze handig. Hetzelfde geldt ook voor het netjes achterin blijven zitten. Kennissen vragen wel eens verbaasd hoe ik ze zo netjes achterin laat zitten zonder rekken of andere barrières. Ja, volgens mij leren ze dat ook gewoon van elkaar, de jonkies doen de oudjes na en zo is dat lekker makkelijk voor mij.
 
Haha, ik zou het best kunnen doen als ze wakker is, maar dan ben ik vaak met andere dingen bezig.
 
Groetjes, Bonnie

Vr | Za | Zo | Ma | Di | Wo | Do


Naar boven Naar beneden Zondag 30 maart 2008

Geen berichten.

Vr | Za | Zo | Ma | Di | Wo | Do


Naar boven Naar beneden Maandag 31 maart 2008

Vr | Za | Zo | Ma | Di | Wo | Do


Naar boven Naar beneden Dinsdag 1 april 2008

 

Naar aanleiding van een mailtje aan Bonnie waarin ik haar vertelde dat ik Kari voorzichtig zal gaan voorbereiden op de terugkomst van de kleine bemoeial, ontving ik onderstaande reactie.

Rustige Ronja, pootje en duik

From: Bonnie Benneker
To: Sandra Hurkmans
Sent: Tuesday, 1 April, 2008
Subject: Re: loopse Ronja

Hoi Sandra,

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar Ronja is hier in feite heel rustig. Åsa is de grote bemoeial die Ronja geen rust gunt :-). Zou het iets te maken hebben met het feit dat jij thuis reuen hebt? Of misschien met het feit dat ik de hele dag thuis ben en de honden overdag geregeld mee uitgaan? Ze heeft hier ook niet een keer de neiging gehad om naar andere honden toe te rennen, maar ze is dan ook met een klein roedeltje op pad.
Eigenlijk zijn al mijn spetsen kleine bemoeials, altijd geweest ook voor zover ik me kan herinneren.

Met Ronja's pootje gaat het beter, zou de brandnetelthee haar werk doen?

Ik moet je nog vertellen van Ronja's duik. We waren even een rondje aan het eind van de straat aan het maken, daar waar we met jullie ook gelopen hebben. Ronja en Åsa waren op muizenjacht, Ronja zat met haar kop in een gat en had geen zin om mee te lopen. Ik liep door met de andere honden en ging de bocht om langs het water. Ineens zag Ronja dat we toch wat verder weg waren dat ze gedacht had. En ineens lag er water tussen haar en ons. Ze aarzelde maar een seconde, nam een sprong en dook zo het water in. Gelukkig voor ons allemaal is het water daar heel ondiep, maar nat en smerig was ze wel. Haar rug en zijkanten zagen er tamelijk groen uit.

Helaas voor haar mondde deze duik uit in een tweede bad: thuis is ze onder de douche geweest om alle troep er weer af te spoelen. Dat onderging ze trouwens met ware heldenmoed.

Groetjes,
Bonnie

Andere kanten van Ronja

From: Sandra Hurkmans
To: Bonnie Bennrker
Sent: Tuesday, 1 April, 2008
Subject: Re: loopse Ronja

Hoi Bonnie,

> Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar Ronja is hier in feite heel rustig. Åsa is de grote bemoeial die Ronja geen rust gunt :-)

Oh, dat geloof ik direct. Het komt ook voornamelijk omdat Kari zich alles laat afpakken en behoorlijk laat koeioneren door het kleine spook. Dat aangemoedigd door dat succes natuurlijk steeds meer daarin volhardt. Ook Joschka kliert ze wel eens, maar beduidend minder. Hij gaat de laatste ook weinig meer op haar in.
Ik heb ook de indruk dat teven minder pikken.

Verder klinkt het alsof Asa veel meer speelt dan Kari. Daardoor zal ze ook minder behoefte hebben aan spelen met andere honden. Het is hier de afgelopen maanden ook duidelijk minder geworden.

> Eigenlijk zijn al mijn spetsen kleine bemoeials, altijd geweest ook voor zover ik me kan herinneren.

Jup, dat is Kari zelf ook. Die gedraagt zich bij Joschka vaak zoals Ronja zich bij hem gedraagt.

> Met Ronja's pootje gaat het beter, zou de brandnetelthee haar werk doen?

Vast, klinkt ook alsof die achterpoot veel sneller genezen is dan eerder haar voorpoot.

> Ik moet je nog vertellen van Ronja's duik.

Gnuif!

> Helaas voor haar mondde deze duik uit in een tweede bad: thuis is ze onder de douche geweest om alle troep er weer af te spoelen. Dat onderging ze trouwens met ware heldenmoed.

Ik heb haar ook één keer onder de douche gezet. Toen had ze in de bench gepoept (diarrhee) en zat ze behoorlijk onder.
Ze heeft aardig gepiept, het deed me nog het meeste denken aan het piepen van puppy's als ze door hun moeder flink worden afgelikt (hè, moet dat nou mam!) :-)
Altijd nog beter dan Joschka, die heeft bij zijn enige douche ooit een fors jodelconcert ten gehore gebracht.

Groetjes,
Sandra

Vr | Za | Zo | Ma | Di | Wo | Do

Naar boven Naar beneden Woensdag 2 en donderdag 3 april 2008

Geen berichten.

 

Het vorige deel van Ronja's dagboek gaat over haar leventje in haar 46e levensweek.
En nu verder met haar 48e week.

Foto's van Ronja en de anderen tijdens onze activiteiten
in DoghouseRock Foto'sOverzicht Ronja's dagboek
0-1 maanden
2 maanden
3 maanden
4 maanden
5 maanden
6 maanden
7 maanden
8 maanden
9 maanden
10 maanden
11 maanden
12 maanden
(V) = video     *** = Geen bericht

 Naar boven

Copyright © 2002-2013, Sandra Hurkmans.
Niets op deze pagina mag op enige wijze worden overgenomen of vermenigvuldigd zonder toestemming van de auteur.
Printen voor eigen gebruik is wèl toegestaan. En een link naar onze website stellen wij natuurlijk op prijs!